Jag tänker inte förminska mig för att du ska känna dig trygg. Det är ett säkert sätt att förstöra för mig själv.

Jag vill leva i min fulla kraft. Det vill jag att du också ska göra. Det är rent destruktivt att förminska sig för att inte någon annan ska känna sig osäker.

Jag ser kvinnor göra det. För att skydda mäns egon. Men jag gillar inte uppblåsta män och då ska jag undvika att blåsa upp deras egon. Det finns trevligare sätt att umgås på.

Vi fnittrar fastän vi inte är roade och fjantar oss allmänt för att inte någon ska bli hotad av oss. Vi spelar clown! Och sedan känner vi oss tomma för vi hittade inte den gemenskap som vi längtade efter.

Att vara sig själv (och kanske allvarlig) ger inte några billiga poäng. Men det kanske ger oss det vi längtar efter. För någon kommer att attraheras av vårt autentiska jag och då kan det uppstå ett genuint möte.