Ibland är det klokast att ta ett eller flera steg bakåt eller att ta en omväg för att slutligen komma framåt. Om man fortsätter att försöka forcera hinder för att komma fram kan man råka ut för allvarliga bakslag.

När jag märker att hälsan tar stryk och jag inte vill vara med längre är det dags att konsultera vårdpersonal och få deras perspektiv på saken. För just nu har jag ett tunnelseende. Det klokaste nu är att lyssna på vad yrkesmännen säger.

Jag har alltså sjukskrivit mig. Jag har insett att jag inte lyckas med det jag vill genom mina vanliga försök utan måste tänka om. Jag har slagit huvudet i väggen en längre tid utan att hitta en lösning på mitt problem och nu mår jag inte bra.

Finns det något annat sätt att nå mitt mål? Måste jag kämpa ensam eller finns det hjälp att få? Är jag redo att lyssna på andras råd?

Så jag gör något annat än det jag brukar göra. Jag litar på att jag inte behöver fixa allt själv utan konsulterar andra. Det känns som en lättnad.