Nu när jag ändå är inne på temat jämförelse som jag faktiskt har funderat väldigt mycket på kan jag lika gärna fortsätta och få ur mig lite frustration.

Du får gärna vara duktig men inte duktigare än jag!

Du får gärna ha pengar men inte mer än vad jag har!

Du får gärna vara attraktiv men inte snyggare än mig!

Jag tror inte att jag behöver fortsätta utan du har nog fattat min poäng. Detta är en attityd som är utbredd vågar jag säga. Vi önskar andra lite måttlig framgång. För mycket framgång skulle skava på vår självkänsla.

 

Istället för att ständigt jämföra oss med varandra kan vi bli triggade av varandra.

Jag har lärt känna två osedvanligt begåvade och driftiga kvinnor som tjänar som mina förebilder. Jag önskar dem faktiskt framgång för jag tror verkligen inte att det blir mindre framgång över till mig för att de lyckas.