Om vi kan sluta med att jämföra oss med andra tror jag att vi kommer att må bättre.

Det finns alltid de som är snyggare och duktigare än vi. Men vi får också vara med och leka. Det är inte bara de främsta som har en given plats.

Jag tror att detta är viktigt att ta in! Vi har alla något unikt att bidra med för vi är alla olika varandra. Och mångfald är berikande. Tillsammans kan vi göra underverk.

Jag har ont om cash. Så har det varit så länge jag kan minnas nu. Men jag är rik på annat. Jag försöker att inte jämföra mig med människor som har gott om pengar. Jag vet att pengar allena inte gör någon lycklig. Det behövs annat också. Och annat än pengar har jag gott om.

Jag bryr mig mindre om status än vad jag gjorde tidigare. Det är en styrka. Jag vill framförallt vara genuint lycklig, stimulerad och tillfreds. Och jag tittar förstås på andra för att klura ut hemligheten hur de lyckas leva ett rikt liv. För jag vill också ha vad de har. Istället för att jämföra försöker jag att lära av andra.

När vi vill vara innovativa så funkar det inte att jämföra. När vi gör något nytt så finns det ingen att jämföra sig med. När vi jämför oss med andra är vi och trampar på beprövade vägar. Så sluta jämföra dig och flyg mot nya höjder!