Det är dags att avsluta år 2016 och att förbereda mig för 2017.

Vid den här tiden på året händer det alltid mycket på det inre planet. Jag känner att något går mot sitt slut och att något nytt börjar. Årskiften är en bra tid att ställa upp nya mål och att ta nya tag.

Jag brukar fundera på vad som var bra och dåligt med året som gått. Jag brukar summera vad jag har uppnått. I år har jag avslutat en anställning där jag inte trivdes eller kom till min rätt. Jag fick ta de negativa ekonomiska konsekvenserna av mitt beslut och det har varit fattigt värre under hela året. Jag var medveten om att det skulle bli såhär och jag ångrar mig inte för en sekund. Det var ett absolut nödvändigt beslut att ta.

Nästa år vill jag hitta ett sätt att försörja mig. Jag vill bli fri från att leva på socialförsäkringar på sikt. Målet är en ekonomi där jag kan unna mig extra saker, som resor och ett nytt boende. Jag vill ha ett arbete som är utvecklande och meningsfullt där jag kan använda alla mina kompetenser.

Så jag sammanfattar och går på julledighet. Jag ska städa mitt hem, stryka min tvätt och lappa och sy mina kläder i mellandagarna. Jag ska rensa som jag gör varje år och ge bort eller slänga det jag inte behöver. Så att jag kan gå in i det nya året utan onödigt bagage.