Jag har läst Bibeln från pärm till pärm. Jag gjorde det när jag var sjuk och deprimerad och hade tid. Jag ljuger om jag påstår att jag begrep vad jag läste. Faktum är att jag tycker Bibeln är otroligt svår eftersom den saknar analyser. Jag tror att utmaningen ligger i att analysera texterna på just din tid och ditt liv.

Jag är absolut inte bokstavstroende. Min åsikt är att Bibeln är skriven av människor i en särskild kontext och inte ska generaliseras för mycket. Jag är vidare av åsikten att vi ska tänka självständigt och komma fram till egna svar på våra frågor istället för att hänvisa till något uttalande som gjorts.

Är det rimligt att tro att Gud slutade tala till människor för 2000 år sedan? Nej, det tror jag inte. Jag tror att Gud och den helige anden inspirerar människor i alla tider. Inte minst poeterna. Jag är därför öppen för new age. Jag tror att Gud är en mästare på att förnya och att även religion är stadd i utveckling.

Jag läser Neale Donald Walsh som påstår att han samtalar med Gud. Varför skulle inte det kunna vara sant? Jag blir i alla fall nyfiken. Det är ett vågat påstående han gör Neale.

Jag kan inte se någon rimlig anledning till att Gud inte skulle tala med människor på 2000-talet.