När man mår dåligt (tillfälligt) är det bra att undvika att fatta några livsavgörande beslut. Även om man vill agera på känslorna så är det en mindre god idé. När man är lugn och samlad igen kan man bestämma hur man vill ha det.

Stundens hetta fördunklar vårt omdöme. När vi är arga, har ångest eller andra starka känslor råder är det bästa vi kan göra att vänta på att stormen ska bedarra. Om vi agerar på våra känslor är det lätt hänt att vi får ångra oss efteråt.

Många relationer har nog brutits för att vi inte väntat med att fatta beslut tills vi har stillat oss. Jag har lärt mig att när det är kaos gör man ingenting annat än väntar.

Det kan vara svårt att vänta. Men det är bra. Att ha tålamod och tillit trots att känslorna stormar är inte alltid så lätt. Men jag tror att jag lärt mig denna konst eftersom jag ser hur klokt det är.

Vi tänker helt annorlunda beroende på vilka känslor som bemäktigar oss. Våra känslor påverkar våra tankar i hög grad. Och tillfälliga känslor skapar tillfälliga tankar. Imorgon kan saken te sig helt annorlunda.