Arbetet med min självkänsla går framåt. Nu ser jag resultatet av mitt långa och idoga arbete för att känna att jag duger.

Vi hade presentation av Love Project i fredags och för en gång skull var jag nöjd med mig själv. Istället för att fokusera på vad jag gjorde fel så gläds jag åt det jag gjorde rätt. Detta perspektivskifte är helt avgörande för tillfredsställelsen jag känner nu.

Jag pratade med min vän Judith och jag sa att jag är rädd för att göra fel. Hon frågade då: Men tänk om det blir rätt?

Det låter enkelt att fokusera på det positiva men jag kan lova att det har tagit mig mycket möda att komma till denna punkt. Det finns bra och dåliga sätt att tänka på. Men det krävs stor medvetenhet om hur man faktiskt tänker i vardagen för att man ska kunna ändra sitt tankesätt. Det är inte på något sätt enkelt att lära sig att lyssna på vad man säger och tänker.

Jag njuter av denna helg. Just nu har jag fullständigt rimliga krav på mig själv. Jag tror att jag känner att jag duger precis som jag är och det är njutningsfullt. Jag önskar att jag hade känt såhär från början. Vad annorlunda det hade blivit då. Men bättre sent än aldrig!