Oj, vad fel det kan bli om vi tänker utan att känna. Det räcker inte med att knoppen arbetar, kroppen måste också vara med!

Vi kan se historiskt hur fel det har blivit när man tänkt utan att känna. Livsfarliga ledare, monstruösa innovationer och totalt felriktade handlingar.

Det är inte vettigt att vara enbart rationell. Livet är inte rationellt och människor är inte heller rationella. Företeelser är komplexa. Det som finns under ytan måste också ha sin plats i helheten.

Kreativitet förutsätter att vi arbetar på flera nivåer; medvetet och undermedvetet och med både hjärna och hjärta. Jag tänker att jag är mest kreativ när jag är androgyn, där jag förenat det kvinnliga med det manliga. Jag tänker att männen också behöver få fatt på det kvinnliga för att det ska bli så bra som möjligt.

Tankar får inte bara processas i huvudet. Det är bara halva arbetet. Kunskaperna måste kännas och integreras också. Det är så det blir substans av det hela.

Vi beundrar intelligens för mycket. Det kan bli så hemskt fel när en skarp hjärna är avskuren från sin kropp. Jag tror att det är ett mycket vanligt förekommande problem i denna värld.