Jag har slutat spela spel med människor. Jag orkar inte förställa mig och vara manipulativ. Det går åt så mycket energi när man ska tänka ut strategier.

Jag diskuterade boken ”Spelet” med en kollega. Det var en bok som kom ut för några år sedan och som spred sig bland killar som ville ligga. Jag lånade den för jag ville se vad det hela handlade om. Och det var det dummaste jag någonsin läst! Jag kan tillägga att jag inte orkade läsa många sidor. Ett exempel ur boken är att killen kommer in på krogen, ser en tjej han vill ligga med, och går fram till henne och säger något taskigt. Steg ett har då lyckats: Tjejen har lagt märke till honom. Och så fortsätter det med olika manipulationer.

Jag läste senare att en kille som hållit på med spelet blev djupt deprimerad. Och jag och min kollega konstaterade att det inte är konstigt alls. En normalt funtad kille med ett normalt känsloliv måste må dåligt förr eller senare. Vi kan inte gå omkring och behandla människor som föremål. Vi mår inte bra av att behandla andra som medel för något.

Jag önskar att vi slutade spela spel med varandra. Jag önskar att vi vågar vara oss själva. Man mår betydligt bättre när man är sig själv!