Jag bestämde mig för att tacka ja till inbjudningar och förslag från andra. Jag bestämde mig för att vara öppen och positiv till alla möjligheter för att bryta min isolering.

Jag har varit på veteranhockey. Kanske inte det jag mest längtat efter men det visade sig bli en rolig kväll. Jag har varit ute i Karlshamns skärgård några gånger. Jag har följt med på bio fastän filmen inte var mitt första val. Jag har varit på mellomys – en omöjlighet förr! Jag har varit på fars. Jag har gått i Pride-paraden. Jag har sjungit i kör.

Det är härligt att vidga mina vyer och att göra nya saker. Inget nytt kommer någonsin att hända om jag inte provar på andra aktiviteter än de jag är van vid. Och att ge människor en chans. Och en andra chans.

Vi går ofta i inrutade spår. Om vi är medelålders så kanske vi har våra vanor och ovanor som inte mycket kan rucka på. Men om vi vill hålla oss unga i sinnet så behöver vi nya erfarenheter. Att bli lite omskakad emellanåt är nyttigt.

Jag har börjat i ett arbetsmarknadspolitiskt program som heter MYWAY. Det drivs av två eldsjälar. Och jag känner mig ung på nytt. Jag får lära känna nya människor och lära mig nya saker och färdigheter. Det är lite som att gå i skolan och jag har alltid älskat att gå i skolan. Förhoppningsvis kommer jag att hitta my way. Det är det roligaste jag har gjort på evigheter. Livslångt lärande och nya kontakter är så berikande!