Det är något alldeles speciellt med riktigt gamla och goda vänner. Man vet att det kan komma grodor ur munnen utan att man blir misstolkad. Det väcker bara munterhet och så har man något att reta varandra med i framtiden. Man behöver alltså inte vara så försiktig eller ha garden uppe. Man känner varandra väl efter många år och man vet att vänskapen tål en hel del.

Jag lärde känna Sinikka och Anneli när jag var 15 år. Nu har vi varit ”bästisar” oavbrutet  i snart 40 år och det är speciellt. Vi har en lång historia tillsammans och vi har alltid haft en rå jargong och humor som vi delar.

Utan dessa två hade jag inte överlevt min ökenvandring. Jularna och kalasen hos Anneli med familj har varit ett underbart inslag i min torftiga tillvaro. Sinikkas stöd har varit ovärderligt. Hon har hållit mig över ytan när jag riskerat att drunkna i isolering. Båda har hjälpt mig att minnas mig själv.

Vem är rik?

Ja rikedom kan mätas på skilda sätt. Goda och lojala vänner är äkta rikedom. Det vet jag idag. Och jag vet också hur viktigt det är att stödja vänner som krisar. Även om man inte vet vad man ska göra så är det ofta tillräckligt att bara stanna i relationen. Att stanna är stort och fint!

Tack för att ni stannade!