Jag ger upp min mycket gamla dröm om att forska på Universitet. Jag inser att det inte är den rätta miljön för mig. Jag behöver inte en institution i ryggen för att skriva. Det kan jag göra ändå.

Det var i forskarmiljön som jag insjuknade i min första psykos och jag är en idiot om jag återvänder dit. Jag hade mycket att invända mot arbetsmiljön för 20 år sedan och jag tror inte att det har förändrats till det bättre sedan dess.

Det är skönt att ha fattat detta beslut. Jag har bara sett denna enda väg tidigare men MYWAY öppnar mina ögon. Det finns naturligtvis andra vägar också. Det ska bli en mycket intressant vår indeed!

Nästa vecka börjar vi Passion Project som är våra individuella projekt. Då får vi syssla med sådant som ligger oss varmt om hjärtat. Jag har lite idéer som jag vill utveckla. Det är skönt att ha ledarna och gruppen med sig. Det är jobbigt att vandra ensam som jag gjort länge.

Vi är en fin liten grupp i MYWAY. Stämningen är god och respekten genomsyrar hela gruppen. Jag önskar att det vore likadant i hela samhället. Vad bra vi skulle ha det då. Nej! Jag vill inte alls tillbaka till forskarvärlden inser jag. Jag vill vara någonstans där det finns mycket hjärta. Det är faktiskt väldigt beroendeframkallande.