”Samerna i norr har 200 ord för snö. Deras liv och arbete präglas av snön och därför behöver de alla dessa definitioner. Det fick oss att undra: – Varför finns det så många ord för snö och så få ord för kärlek?”

Pinamackorna, tre tjejer som består av skådespelaren Emelie Trossö, dansaren Anna Johansson och koreografen Emma Nordanfors fick en genialisk idé: att skapa 200 nya ord för kärlek. De har arbetat med projektet sedan början av förra hösten.

Vi i MYWAY fick vara med att skapa nya ord för kärlek, en uppgift som jag tyckte var väldigt rolig. Jag gladde mig att jag fick vara med på ett hörn i detta nyskapande projekt.

Konstnären Susanne Demåne har skapat 200 anatomiska hjärtan i lera som gestaltar orden för kärlek. Dessa hjärtan har gömts runt om i Blekinge och är sökbara genom Geocaching på mobilen, se mer på 200ordförkärlek.se/ordgommor  

Det kommer också en bok med titeln Blekinges 200 ord för kärlek som ska sätta Blekinge på kartan. Jag undrar om mina förslag på ord för kärlek kommit med: fritvåsamhet och fritänkare

Läs mera på 200ordförkärlek.se