När jag var yngre kunde jag varken hålla koll på mig själv eller mina ägodelar. Kaoset omkring mig var föremål för en hel del munterhet bland mina vänner. I efterhand förstår jag att kaoset främst fanns inom mig.

När jag blev sjuk och verkligen hamnade i en kaotisk tillvaro började jag skapa ordning. Först ordnade jag det omkring mig. Jag sorterade och rensade bland mina grejer och snart hade var sak sin plats. Jag märkte hur jag trivdes att ha ordning och reda.

Och jag började reda även på det inre planet. Det var en nästan omöjlig uppgift men alla små steg ledde till förändringar på lång sikt. För det tog lång tid.

Idag är jag omgärdad av ordning. Mitt hem är oftast iordning. Jag har ordning på nycklar, plånbok och mobil. Jag planerar mina dagar och jag är ute i god tid. Det har blivit lite för mycket ordning tycker jag. Nu vill jag släppa på garden och bli lite mera impulsiv igen. Men det är inte så lätt gjort.

Jag kan rekommendera att skapa ordning och reda omkring dig om du är förvirrad. Ordningen sprider sig även till det inre planet. Det är i alla fall min erfarenhet. Och att göra sig av med gammalt skräp. Det enda jag har i mitt hem är sådant som fungerar och som jag använder. När vi kastar gammalt skit så rensar vi även på det inre planet. Allt hänger ihop.