Jag har varit fri från psykisk smärta ett tag. En ny värld öppnar sig för mig. Kanske kan jag få tillbaka det liv jag en gång levde då jag inte var begränsad av en brännande smärta i mitt bröst.

Jag har lättare för att kommunicera. Orden kommer lättare och jag vågar säga mer vad jag tycker. Jag känner igen mig mer och mer. Och det betyder allt för mig som Lisa Nilsson sjunger i Tror på dig.

Jag har istället ont i en höft som vi håller på att behandla. Jag har tusen gånger hellre fysisk smärta än psykisk.

Jag tror att det var en väldigt stor grej för mig att fylla 60 år. Jag kunde äntligen släppa gamla ouppfyllda drömmar jag haft. Jag kan mer blicka framåt nu än sörja det som inte blev. För jag har sörjt mitt förlorade liv enormt mycket. Nu känner jag hopp inför framtiden.

Jag har lust! Jag vill pröva nya saker, upptäcka nya världar. Lära känna nya människor. Jag har varit en extrovert person tidigare och jag vill komma ur det skal jag burit för att skydda mig.

Jag har lärt mig mycket av att vara sjuk. Jag känner mina gränser bättre och är mindre naiv idag. Jag har en bättre grund att stå på. Jag hoppas att jag i framtiden ska slippa lägga så mycket tid på min hälsa så att jag kan leva mera lättsamt.